Hokjeswereld
Maritiem concrete stappen
Leerlingen kunnen meer
VMBO regeling
Onderdompelen #1
Filmdag Maritiem
Quickscan

Er gebeurt veel, alleen veel te autonoom binnen en vakgroep. De onderlinge communicatie daartussen, bijvoorbeeld in vakoverstijgend dingen met elkaar oppakken, daar liggen heel veel kansen.

Voormalig teamleider Linde College

In het vakoverstijgend project Gouden Eeuw leren ze kijken naar waar ze vandaan komen. Het terug leren kijken en in de tijdlijn dingen kunnen plaatsen. Als je weet waar je vandaan komt, begrijp je ook beter waar je naartoe wil.

Docent Maritieme Academie

Het haalde talenten bij leerlingen naar boven die ik nog nooit had gezien en waardoor zij aan gingen. En dat aan gaan vind ik ontzettend belangrijk om hen in een leersituatie te kunnen krijgen. Om grenzen te verleggen, nieuwe dingen te ontdekken. De leerlingen zelf werden allemaal heel blij.

Docent Piter Jelles Ynsicht

Ik denk dat er nog niet veel gebeurt met vakoverstijgend onderwijs, maar ik denk dat mensen er heel erg open voor staan. Mensen hier op school zijn heel erg bezig met hun vak en kijken naar waar kunnen we verbinding leggen. Niet alleen met de leervakken maar zeker ook met de kunstvakken. Ze zoeken naar steeds andere mogelijkheden om leerlingen een zo rijk mogelijk programma aan te bieden.

Docent Singelland VHS

VOCO werkt samen met de volgende (culturele) instellingen voor de ontwikkeling van voortgezet cultuuronderwijs: